Добавки


Mipa Struktur-Additiv fein Demo Image

Добавка за Mipa OC-, AC- Акрилни бой и PUR-полиуретанови както и на 2K-Лакове. Прибавя се на 2Kбоя, и се създава структурна и еластична покривка. Особено подходящ за боядисване на малка структурна пластмаса както bumpers или задни огледала на превозно средство.

Mipa Multi-Mat - МАТИРАЩА ДОБАВКА Demo Image

Mipa Multi-Mat се използва като добавка за матиране, за да се намали степента на блясъка на Mipa 1K-и 2K горни покрития (PUR, OC,PUR HS, синтетични емайли, Nitro-Combi, PVC бои). Начина, по койте е направен този продукт позволява лесно да се смеси. Ефикасността зависи от нюанса,само след изсушаване може да проверите резултата и блясъка.

Mipa Anti-Silikon-Zusatz Demo Image

Mipa Anti-Silicon-Additive е добавка която предотвратява образуването на кратери и flow off ("рибешки очи") при използване на Mipa 2K бои (OC / AC / PUR) и Mipa синтетични бои (Mipa KH-Lacke), при наличие на силикон, лак, восък или мазни следи върху повърхностите, които трябва да бъдат обработвани.

Mipa 2K-Beschleuniger Demo Image

С добавянето на Mipa 2K-Beschleuniger времето за сушене на Mipa PUR-и OC-бои се ускорява значително . Препоръчва се употребата на тази добавка през зимата при ниски температури.
Внимание: живота на сместа също се намалява.

Mipa 2K-Reaktivzusatz 2K-Verdünnung extra kurz Demo Image

Mipa 2K-Reaktivzusatz е добавка на основата на разредител,която намалява времето за съхнене на Mipa 2K PUR-HS, OC бои както и Mipa 2K-Clearcoats CC4 и C420. Препоръчва се особено през при ниски температури.При разреждането с Mipa 2K-Reaktivzusatz значително се подобрява времето за съхнене без да повлиява на качествата на основните продукти със които се използва. Също така осигурява забележимо ускорение на втвърдяването на продута.

Mipa BC-Additiv VDG-HV Demo Image

Безцветнa добавка /binder/.Използва се при смесване по рецепта на смесителна система BC, за подобряване на вискозитета на готовите за използване базови бои.

Mipa BC Effektzusatz 004

Безцветна добавка за цветова система Mipa BC . Използва се за повишаване на перления и метален ефект на Mipa BC (металик / перла) бои. Вид ефект като Mipa BC Effektzusatz 005 има още по-силен отличителен характер.

Mipa 2K-Elastic Demo Image

Добавка която се използва за увеличаване на еластичност на Mipa OC, AC, PUR Бои и на Mipa 2K акрилни лакове. Изисква се за боядисване на пластмаса.

Mipa 2K-Loser РАЗРЕДИТЕЛ ЗА ПРЕЛИВКИ Demo Image

Mipa 2K-Loser разредител за преливки е специален смес разтворител които се използва за разтворител на преливки за малки поправки и прибавящи бой. Mipa 2K-Loser е предпочитан за следните продукти: - Mipa AC 2K-Acryl-Autolack - Mipa PUR 2K-PUR-Acryl-Fahrzeuglack MS- Качество - Mipa OC 2K-PUR-Autolack HS-Качество - Mipa 2K-Klarlacke - Mipa BC 2-Schicht-Basislacke След нанасяне една от горенаписани видове бой, да се пръска незабавно Mipa 2K-Loser върху боядисваните повърхности. След 10 - 15 минути разтворидел the spray dust с Mipa 2K-Loser.

Mipa WBS Beschleuniger УСКОРИТЕЛ ЗА ВОДНИ БОИ Demo Image

Mipa WBS Beschleuniger ускорява съхненето и се използва с всички водопреносими системи за боядисване с 1К и 2 К бои.Mipa WBS Beschleuniger осигурява контрол на времето за съхнене като боядисва при намалена температура.Съдържа летливи органични компоненти VOC. Не съдържа гликол, тежки метали и алкил фенол етоксилат (APEO). Употреба: Mipa WBS Beschleuniger може да бъде използван и при смес и вместо VE-вода , за да контролира желания вискозитет.При всяка система за боядисване, при увеличаване на количеството Mipa WBS Beschleuniger, времето за съхнене трябва да се намали.Ускоряването на първоначалното съхнене е значително по-голямо, отколкото ускоряването на цялостното съхнене.Обикновено добавянето на Mipa WBS Beschleuniger вместо VE-вода намалява времето за първоначално съхнене наполовина.